Απίστευτο: Απαλείφεται το άρθρο περί εσχάτης προδοσίας στην Ελλάδα!

Lagrend creme Lagrend creme
Φωτογραφία για Απίστευτο: Απαλείφεται το άρθρο περί εσχάτης προδοσίας στην Ελλάδα!Με απάλειψη των άρθρων 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139....
(προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία) κατατίθεται, από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων, η τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Παραμένουν τα άρθρα 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις).

Η τροπολογία, που είχε αρχικά κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια», τελικά θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες διατάξεις». 

Η αλλαγή έγινε διότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης καθυστερεί να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη. Σε ό,τι αφορά τη νομοθετική εξουσιοδότηση για αναστολή της χρηματοδότησης στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών (και όχι στη Βουλή όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ), πηγές του υπουργείου Εσωτερικών εξηγούν ότι είναι νομικά προβληματικό να αποφασίζει η Βουλή για μια νομοθετική πράξη όπως η κρατική χρηματοδότηση. 

Η Βουλή νομοθετεί επί γενικών θεμάτων και όχι ενόψει ποινικής δίωξης, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Δεν μπορεί η Βουλή να γνωμοδοτήσει προς τον υπουργό Εσωτερικών για μια διοικητική πράξη (όπως η χρηματοδότηση κομμάτων), η οποία καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. 
Πηγή: ΑΜΠΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ

× ?

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



 
close(x)

Lagrend creme