Φωτογραφίες γυμνής μαθήτριας στο Facebook

Lagrend creme Lagrend creme
Θύμα διακίνησης π0ρν0γραφικού υλικού 17χρονη aνήλικη κατήγγειλε ότι ο πρώην φίλος της ....
εξασφάλισε, δι΄ απειλής, γυμνές φωτογραφίες της που κατέληξαν στους υπολογιστές συμμαθητών της.
Άλλο ένα κρούσμα διακίνησης υλικού πaιδικής π0ρν0γραφίας μέσω του διαδικτύου, καθώς και εκβιασμού aνήλικης από δράστη, για εξασφάλιση υλικού γuμνού περιεχομένου με σκοπό την ανάρτησή του στο διαδίκτυο έρχεται σε φως. Η συγκεκριμένη μορφή ηλeκτρονικού eγκλήματος έχει προσλάβει ανησυχητικές τάσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αφού οι δράστες μπορεί να προέρχονται από οποιανδήποτε χώρα, γεγονός που καθιστά τον εντοπισμό τους εξαιρετικά δύσκολο. 
Θύτης ο πρώην
Η τελευταία υπόθεση πορνογραφίας aνηλίκων μέσω διαδικτύου που διερευνά η Αστυνομία, αφορά 17χρονη, η οποία κατήγγειλε ότι χρήστης του διαδικτύου, με τον οποίο συνομιλούσε στο Facebook και συνήψε δεσμό, είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο, στο οποίο απεικονίζεται η ίδια.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως το υλικό το είχε αποσπάσει ο δράστης κατόπιν πίεσης που είχε ασκήσει στην aνήλικη, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η 17χρονη έκανε καταγγελία στις 10 του μήνα ότι τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε δεσμό μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με κάποιον, ο οποίος βρισκόταν στην Πάφο και εκ των υστέρων έφυγε για τη Συρία.

Την απειλούσε για να στείλει φωτογραφίες
«Στη συνέχεια», πρόσθεσε, «τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, κατ΄ αρχήν, την υποχρέωσε να του στείλει, κάτω από απειλές, γuμνές φωτογραφίες. Η κοπέλα, κάτω από φόβο, υπέκυψε και του έστειλε τρεις με τέσσερις φωτογραφίες γuμνές». Ακολούθως, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, η 17χρονη έκανε δεύτερη καταγγελία ότι δύο συμμαθητές την απειλούσαν ότι είχαν τις φωτογραφίες της και ότι θα τις δημοσιεύσουν.
Προχθές έγινε έρευνα στις κατοικίες δύο 17χρονων, όπου εντοπίστηκαν δύο Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, οι οποίοι κατασχέθηκαν για να εξεταστούν. Ερωτηθείς αν έπονται συλλήψεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι προς το παρόν οι 17χρονοι ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κατά πόσον προκύπτει η ανάγκη να ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ για το άτομο που έφυγε στη Συρία.
Πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως 
Εξάλλου, η Αστυνομία διαμηνύει ότι τέτοιες υποθέσεις, ιδιαίτερα όταν έρχονται σε γνώση των γονιών, πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως, γιατί όταν βρεθεί ένα aνήλικος σε μια κατάσταση τέτοια, είναι δύσκολο. Στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της συγκεκριμένης μορφής εγκλήματος, η Αστυνομία έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειες όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα του διαδικτύου, τα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Επιπρόσθετα, καλεί τον κόσμο που έχει τέτοιες πληροφορίες να τις καταγγέλλει αμέσως στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η Αστυνομία δημοσιεύει, τακτικά, ανακοινώσεις για το θέμα της παιδικής πορνογραφίας, ενώ γίνονται ενημερωτικές εκστρατείες σε σχολεία και σε οργανωμένα σύνολα, με σκοπό την πρόληψη και καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ
Ανησυχητικές διαστάσεις σε διεθνές επίπεδο λαμβάνει και τον φαινόμενο παραπλάνησης παιδιών και εφήβων από επιτήδειους που χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεικτική ήταν υπόθεση, τον περασμένο Ιούλιο, οπόταν εντοπίστηκαν πέντε πλαστά προφίλ κοριτσιών που χρησιμοποιούνταν από 41χρονο άνδρα, με σκοπό την παραπλάνηση aνήλικων κοριτσιών. Τους έστελνε αίτημα φιλίας από δήθεν άγνωστη νεαρή. Στη συνέχεια, ζητούσε από τα κορίτσια να δείχνουν το στήθ0ς τους στην κάμερα του υπολογιστή. Ο 41χρονος φέρεται να κατέγραφε τις εικόνες στον δικό του υπολογιστή και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να εκβιάζει τα aνήλικα θύματά του. Μετά από καταγγελία 13χρονης και τις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν, ο 41χρονος, από τη Λευκωσία, συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

× ?

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



 
close(x)

Lagrend creme